kotol wrote: ›rado kludne si kup zavrety solivar a produkuj kazde kilo soli so stratou pretoze bude drahsia ako dovezena...
myslis ze to je dobry biznis plan?
kotol, mozno si pocul o tom ze v polsku sa minimalne od 1999 az doteraz prebalovala posypova technicka sol za jedlu... to mnozstvo bolo take, ze na kazdeho jedneho poliaka pripada priblizne 100 gramov prebalovanej soli mesacne pocas tych cca 12-13 rokov. to je take mnozsvo, ze nie je mozne aby ti pojedli len poliaci, ale nepochybne im pomahali so skonzumovanim hojne aj okolite krajiny, nepochybujem ze aj my.
a ked sa vyse 10 rokov predava lacna technicka sol v obrovskom meradle ako jedla, nemoze to mat nejaky suvis s tym, ze solivary produkujuce kvalitnu jedlu sol, sa dostanu do problemov s cenou a odbytom a skrachuju?
presovsky solivar medzicasom kupili rakusania a momentalne sa este v starych obaloch presovskej soli predava ovela menej kvalitna prachova rakuska odpadova sol. lebo je lacnejsia ako produkovat dobru sol u nas.
ak bude jedinym rozhodujucim parametrom nizka cena, mali by sme to dotiahnut do dokonalosti a zacat jest pomyje. su lacnejsie ako normalne jedlo.
ak podnik nedokaze konkurovat na normalnom zdravom trhu a skonci, je to podla mna ok. ale ak je trh takto zdeformovany a preto sa na nom nedokaze udrzat podnik ktory by inak na zdravom trhu dalej fungoval, je to na skodu veci. a v konecnom dosledku je to na skodu nas vsetkych. |