Author |
Message |
|
Post subject: SMTP - black list
Posted: 27.05.2010 - 22:38 #82869
|
|
Basic
|
|
Serus.
Mam takito problem. Jeden moj zakaznik masecne organizuje x prednasok a pozvanky posiela mailom. mam adresar s cca 500 ludmi. Samozrejme ak odosle vsetkym hned je v blacklistoch jeho verejna IP spamhaus, barracuda nejaky orbit a pod. . Dal som mu aj nejaky windowsacky SMTP a aj autorizaciu som zapol no nepomaha. Nemate nejaky napad ako to urobit aby mohol odosielat a aby nebol na BL.
Dakujem za napady |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: SMTP - black list
Posted: 27.05.2010 - 23:11 #82871
|
|
Basic
|
|
asi je jedna z mailovych adries spamtrap,alebo nech to rozosiela postupne kazdu hodinu po 10 mailov ,to sa da naskriptovat |
|
|
|
|
|
|
Posted: 28.05.2010 - 01:04 #82874
|
|
Majster
|
|
sef: misohero ma pravdu, priciny su 2:
1.) zakaznik ma zavireny komp a okrem rozoslania spomenuteho mailu posle kazdu hodinu niekolko tisic dalsich emailov o ktorych nevie
2.) jedna (alebo viac) email adries z toho mailing listu je tzv spamtrap, teda adresa ktora nie je spojena s existujucim uzivatelom alebo firmou ale sluzi na "odchyt" SPAMu. Staci poslat JEDEN mail na tuto adresu a si na blackliste. Tieto adresy sa (nastastie/bohuzial) nedaju odlisit od beznych adries - totiz keby to SPAMeri dokazali tak by vsetky blacklisty stratili zmysel. Virus (trojan) vyhladava na nete email adresy na ktore posiela SPAM a kedze spamtrap adresa sa neda odlisit od "normalnej" email adresy posle SPAM aj na spamtrap a dostane sa na blacklist.
Riesenie - skontrolovat PC na pritomnost virov/cervikov a skontrolovat zoznam adries na ktore sa posiela info ci neobsahuje nejake nezmane adresy |
|
|
|
|
|
|
Posted: 28.05.2010 - 14:24 #82880
|
|
Basic
|
|
No ma eset antivirak, spyboot search an.., adaware a ani jeden nic nenasiel. v zozname ma same tcom.sk, post.sk a dobludu dalsich |
|
|
|
|
|
|
Posted: 28.05.2010 - 16:37 #82881
|
|
Basic
|
|
sef wrote: ›No ma eset antivirak, spyboot search an.., adaware a ani jeden nic nenasiel. v zozname ma same tcom.sk, post.sk a dobludu dalsich
Nebolo by lepsie dat prec Windows a dat tam linux, a pouzivat verejne mailove schranky. Urcite vy tym odpadlo viacero problemov.
Ewew |
|
|
|
|
|
|
Posted: 28.05.2010 - 17:35 #82882
|
|
Basic
|
|
Jezissssiiii kristeeee, co ma linux alebo iny OS s odosielanim mailov, myslis ze z linuxu neodosle mail na podvrhnutu adresu ?????
Dejte mne lano, at se mohu obesit.
Q
ewew wrote: › sef wrote: ›No ma eset antivirak, spyboot search an.., adaware a ani jeden nic nenasiel. v zozname ma same tcom.sk, post.sk a dobludu dalsich
Nebolo by lepsie dat prec Windows a dat tam linux, a pouzivat verejne mailove schranky. Urcite vy tym odpadlo viacero problemov.
Ewew |
|
|
|
|
|
|