The time now is 29.04.2025 - 21:14 |
|
|
|
|
Author |
Message |
|
Post subject: voip sip nat
Posted: 22.10.2015 - 11:19 #109825
|
|
Majster
|
|
caute, mam takyto zvlastny problem...
klient mal na privodnom kabli VoIP branu well ata172, ktory robil nat...
vsetko chodilo kym nechcel wifi. dal som mu teda wifi router tplink tl-wr740n s ddwrt a voip gw well ata172 som dal z nat do bridge a zapojil za wifi router...
voipgw sa v pohode registruje a tvari sa ze je vsetko ok... neda sa vsak na neho dovolat... taktiez mi klient hlasil ze oni volat mozu avsak ich druha strana nepocuje...
zmenil som teda v nastaveni asterisku pri jeho extension nat z no rfc3581 na yes a uz to funguje...
ja mam ale doma tiez voip telefon (siemens) za natom (mikrotik) a nepotrebujem aktivovat v asterisku nat na yes... vlastne vsetky ostatne extensions maju NAT na no rfc3581 a slapu ok...
v com moze byt problem? alebo preco je rozdiel medzi mikrotik nat a ddwrt nat vedel by mi to niekto pomoct objasnit a pochopit?
dakujem
ps: este ma napadlo, rozdiel medzi nim a mnou tu je, ja mam fullnatovanu verejnu ip on nie... |
|
|
|
|
 |
|
Post subject: RE: voip sip nat
Posted: 26.10.2015 - 09:57 #109831
|
|
Ucen
|
|
To kurvitko sa vola SIP ALG a v kazdom routri, kde je defaultne zapnute (vacsina) sa to sprava inak. Vacsinou to robi zle. Ak mas moznost to vypnut, tak to vypni. Na Mikrotikoch a Ciscach to na pocudovanie nerobi problem, ale aj tak odporucam vypnut vsade, kde sa da. |
|
|
|
|
 |
|
All times are GMT
|
|
|
|
|